Carrot cake havermout

 

Voor 1 persoon

 

45 gram (1/2 cup) havermout

175 ml (3/4 cup) sojamelk

120 ml (1/2 cup) water

3 kleine bospeentjes, geraspt

1/2 theelepel verse gember, geraspt

snuf kaneel

1 theelepel gemalen kokos

drupje vanille extract van goede kwaliteit (bijv. van de natuurwinkel)

voor erbij: granaatappelpitjes // 1 theelepel pistachenoten // blaadje verse munt // snufje gomasio

 

Optie 1. In een pannetje: Doe alle ingrediƫnten (behalve de granaatappelpitjes, pistachenoten, munt en gomasio) in een pannetje en kook 7 minuten op laag vuur, tot het is ingedikt. Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt. Serveer in een kommetje met de granaatappelpitjes, pistachenoten, munt en gomasio.

 

Optie 2. In de magnetron: Doe alle ingrediƫnten (behalve de granaatappelpitjes, pistachenoten, munt en gomasio) in een ruime kom. Kook in de magnetron gedurende 2 minuten. Let op dat het niet overkookt. Roer door. Kook nog 1 minuut. Roer weer door. Kook nog 1 minuut. Laat 2 minuten in de magnetron staan. Nu zou het goed moeten zijn ingedikt, zo niet: kook dan nog 1 minuut. Serveer in een kommetje met de granaatappelpitjes, pistachenoten, munt en gomasio.