Smeuïge brownies (met bonen)

 

Dit recept is door mij veelvuldig gemaakt en steeds verder verbeterd. Deze gezonde variant op de traditionele brownies is ontzettend smeuïg en lekker. “Gemaakt van bonen?!”, zal je vast denken. Jup! Don’t knock it till you try it!

 

1 blik witte bonen, afgegoten en gespoeld met water

1 rijpe banaan

75 gram ahorn siroop

25 gram cacao

1 theelepel kaneel

1 theelepel vanille extract (van de bio winkel)

50 gram suiker

25 gram havermout

25 gram gemalen kokos

1 kleine verpakking bakpoeder (16 gram)

1/2 theelepel zout

50 gram walnoten, geroosterd en grof gehakt

en verder: een vierkante/rechthoekige taartvorm + bakpapier of een vierkante/rechthoekige taartvorm met een goede teflon laag, een keukenmachine of blender

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Als je een taartvorm zonder teflon laag gebruikt, bedek hem dan met bakpapier. Doe alle ingrediënten, behalve de walnoten, in een keukenmachine (of blender). Mix tot het een glad mengsel is. Voeg de walnoten toe en roer nog een keer goed om. Doe het brownie mengsel in de taartvorm en bak 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een houten stokje in het midden van de brownie om te testen of hij gaar is. Persoonlijk vind ik een smeuïge brownie het lekkerst, dus als hij nog kleverig is. Als je hem nog te nat vindt zet je hem nog 10 minuten in de oven. Laat de brownie afkoelen.

 

Variatie tip: Voeg eens twee eetlepels pindakaas toe aan het mengsel! Ook erg lekker.