Zomerse gazpacho met basilicum

 

Deze gazpacho is heerlijk op een warme zomerdag, eventueel met een paar sneetjes geroosterd brood. Bovendien kan het niet simpeler. Tip: Zorg ervoor dat de soep goed koud is, dan is ‘ie op z’n lekkerst.

 

2 teentjes knoflook, gepeld

2 sjalotten, gepeld

een halve rode peper

1 blikje gepelde tomaten (plus 1 blikje koud water)

2 komkommers, grof gesneden

500 gram tomaten van goede kwaliteit, grof gesneden

3 eetlepels rode wijn azijn

4 Iraanse dadels, ontpit

2 geroosterde paprika’s

1/2 theelepel paprika poeder

snufje gemalen komijn

peper naar smaak

voor garnering: halve komkommer (in blokjes gesneden) // 1 bosui (in ringetjes) // paar basilicumblaadjes

en verder: een staafmixer of blender, en een koelkast!

 

Snijd de groenten voor de garnering fijn en doe dit in een bakje in de koelkast. Doe de overige ingrediënten in een grote pan/tupperware bak en pureer met de staafmixer OF gebruik je blender. Zet de gazpacho minimaal 2 uur in de koelkast zodat hij goed koud is. Garneer de soep met de blokjes komkommer, bosui en basilicumblaadjes. Eet smakelijk!